Kyllä se vaan on niin, että jos meinaa viettää rentouttavan loman, kannattaa lähteä paikkaan, jossa varmasti saa sitä mitä hakee ja joka on mahdollisimman kaukana kotoa. Lomailin kesällä Suomessa kolmisen viikkoa. Lomasäät eivät olleet kehuttavat. Vaikka olinkin suurimman osan lomasta maalla vanhempieni luona, silti töihin paluu vitutti kuin pientä possua. Lomasäät eivät olleet kehuttavat. Toista oli nyt.

Minun unelmalomani sisältää aurinkoa, lämpöä (vähintään 25 astetta, mieluiten enemmän), lukemista, kiireettömyyttä ja vailla tekemistä olemista. Niitä kaikkea sisälsi Espanjan matka. Saimme nauttia joka päivä noin 30 asteen lämmöstä ja aurinko paistoi. Oleskelimme uima-altaalla tai talon kattoterassilla lukien, sangriaa nauttien, jutellen ja ennen kaikkea nauraen. Kävimme aamulenkillä (n. 45 min juoksulenkkejä) kahden viikon loman aikana joka päivä kolmea aamua lukuun ottamatta. Ulkona taisimme syödä kolme kertaa. Muuten teimme itse kaikki ruoat. Erityistä lomaherkkua oli eilinen, keitetty riisi paistettuna pannulla sipulin ja paikallisen tomaattikastikkeeseen säilötyn tonnikalan kera. Ja juustoa päälle. Nami! Oikeasti! Ja tuli halvaksi. Ja uskomatonta mutta totta on myös se, että neljän, keski-iältään noin kolmekymppisen naisen matka (joista sinkkuja kolme) ei sisältänyt varsinaista biletystä yhtenäkään iltana.

Olen viimeksi lomaillut Espanjassa syksyllä 2006 Xn kanssa (jolloin mm. tämän blogipostauksen tämä kuva on otettu), joten jännitin vähän, miltä Espanja tuntuisi ilman Xää. Enhän ole siellä edes koskaan ollut ilman häntä. No ei oikeastaan tuntunut missään. Mieleen tuli ainoastaan sellaisia ajatuksia, että nyt on paljon kivempaa. Xn kanssa ensinnäkin vuorokausirytmi oli ihan päälaellaan: mentiin nukkumaan aamuyöstä ja herättiin iltapäivällä. Nyt nukkumaanmenoaika oli joskus 22 maissa ja herätys aamulla 6-8 välillä, mikä sopii paljon paremmin minulle. Myös alkoholin käyttö oli Xn kanssa ihan epäterveellisellä tasolla, ei minulla vaan hänellä, mutta vaikuttihan se tietysti minuunkin. Toki Xn kanssa oli mukavaakin lomailla. Hän jaksoi aina keksiä uusia juttuja mitä voisimme tehdä tai missä voisimme käydä. Mutta silti, nyt oli kuitenkin kivempaa, koska sai tehdä enemmän sellaisia juttuja mitä itse halusi ja lomalta odotti. Mielestäni on positiivista, että loma aiheutti tämän suhteen ainoastaan mukavia tuntemuksia eikä saanut minua esim. pillittämään tai haikailemaan jotenkin Xn perään. 

Töihin paluu oli ihan erilaista Suomen lomaan verrattuna. Töihin oli kiva tulla. Ei tökkinyt ollenkaan. Takana oli kiva loma. Ensimmäinen viikko meni ihan fiiliksissä ja on tämä toinenkin ollut ihan mukava. Tuntuu oikeasti siltä, että akut on ladattuna ja syysmasennuskin tipotiessään!

Ei tämä kaikki nyt kuitenkaan aivan putkeen ole mennyt. Palasimme Suomeen perjantaina ja kyseinen viikonloppu oli aika ahdistava. Yhtäkkiä tuli ihan hirveä hinku päästä jonkun ihmisen lähelle, saada parisuhde. Esimerkiksi kaupassa käydessä ei muita näkynytkään kuin perheitä tai pariskuntia. Tuntui siltä, että olen ainut sinkku koko maailmassa ja ainut sinkku jota kukaan ei huoli. Ryvin itsesäälissä. No, tuosta on jo päästy, mutta silti minusta tuntuu nyt ensimmäisen kerran eron jälkeen siltä, että parisuhde voisi olla aika kiva juttu. Outoa. Olen miettinyt sitä, miten paljon se johtuu tästä vuodenajasta ja siitä, että toinenkin siskoistani on juuri vakiintunut. Minä olen nyt ainoa sinkku meistä neljästä sisaruksesta. Onneksi meillä ei sentään perhe painosta lasten ja miehen hankkimiseen.

Toinenkin ikävä puoli lomalta paluussa on ollut: olen ollut niin kylmissäni etten koskaan. Asunnossani on ollut lämmintä juuri ja juuri 21 astetta. Töissä on kylmä. Autossa on kylmä. Ulkona on kylmä. Kotona on kylmä. Kaikkialla on kylmä!  Olen entistä varmempi siitä, että minut on luotu elämään vähän lämpimämmässä ilmastossa. Ja taas kerran tuli Espanjassa sellainen olo, että se taitaa joskus vielä olla kotimaani.

Ja tänään töihin tullessani meinasin ajaa Ruohon päälle. Mitenköhän minua olisi uskottu, kun olisin vakuuttanut, että törmäsin häneen täysin vahingossa? :)