Makuuhuoneeni takaseinässä siis kökötti jalkalista, joka minun piti saada irti maalauksen tieltä. Lista ei ollut edes seinän levyinen, vaan toisesta päästä vajaa ainakin metrin verran. Se oli kiinnitetty neljällä ruuvilla, joista kaikkien alunperin ristipääkannat olivat kuluneet lähes sileiksi. Varmistelin kuitenkin vielä käytännön tasolla näköaistini toimivuutta ja havaintojeni paikkansapitävyyttä yrittäen ruuvata ruuveja auki. Ei mitään. Yritin painaa meisseliä oikein kovasti ruuvia vasten ja pyörittää tuloksetta. Jaksoin yrittää yhtä ruuvia aina n. 10 sekuntia, jonka jälkeen piti pitää noin viiden minuutin vitutustauko. Otti niin päähän.

Kun olin tarpeeksi yrittänyt lähes pelkän lihasvoiman avulla jokaista ruuvia auki, oli aika mielestäni vihdoin kypsä järeämmille keinoille. Aluksi yritin työntää vasaran sitä-toista-päätä-millä-ei-lyödä listan taakse ja vääntää sitä irti. Vaivoin sain vasaraa listan taakse. Se onnistui joten kuten, kun käytin apunani talttapäistä ruuvaria. Turhaan minä kuitenkin ahersin, koska en saanut mitään tuloksia aikaan.

Seuraavaksi otin käsiini sahan. Aloin sahaamaan listan "vajaasta" päästä listaa keskeltä kahtia, siis siltä leveämmältä sivulta, joka oli seinää vasten. Aika hankalaa oli. Lisäksi sahasin samalla myös seinää. Sain minä jotain aikaan, koska listaan tuli pieni halkeama, kun seuraavan kerran vääntelin sitä vasaralla. Pientä edistystä. Tähän vaiheeseen pääsy oli vienyt aikaa ehkä 30 minuuttia. Sen jälkeen otin kaikista suurimman naulan minkä löysin ja yritin hakata halkeamaa pidemmäksi lyömällä naulaa halkeaman kohdalle aina lähemmäs ja lähemmäs ensimmäistä ruuvia. Se oli hyvin hankalaa, koska lista on lattianrajassa ja työskentelyasento sen vuoksi aika huono. Lisäksi lista oli aivan kivikovaa materiaalia! Mistä ne on oikein tehty?!

Lopulta oli aika turvautua ystävääni poraan. Vetelin iskarilla ruuvien kohdille pystysuorat reikäjonot (4 kpl, kaksi ruuvin alapuolelle, kaksi yläpuolelle) sekä vielä listan kapeammalta reunalta suoraan lattiaa kohti yhden reiän. Sitten väänsin. Lista räsähti poikki aina ruuvien kohdalta. Lopulta minulla oli 4-osainen, rikkirevitty ja roskiskuntoinen lista pitkin poikin lattioita. Mutta oli irti seinästä! Vielä ruuvit. Ne hoitelin vasaralla ja kärkipihdeillä. Siitäkin saisi oman tarinansa, mutta eiköhän tässä ole jo tarpeeksi havainnollistettu, miten hemmetin hankalia "miesten" hommat on ja miten mielikuvitus on lähes ainoa keino selvitä niistä - varsinkin, jos työkaluvalikoima on naisellinen (=puutteellinen).

Tänään olen sitten vihdoin irrotellut loputkin tapetit seinästä. Hyvä minä! Nyt ei tarvitse enää kuin lyödä pakkelit seinään ja vähän hioa, niin pääsen maalaushommiin ja voin muuttaa takaisin makkariin nukkumaan. Haastan täten blogiani kommentoineen Kaisun miehineen nopeuskisaan - kumpi siirtää ensimmäisenä sängyn olkkarista pois ;).