Kokosin teille tässä esimerkkejä siitä, millainen toimintatapa Xllä on ja miten rehellinen hän on. Hassua on, että hän oikeasti itse uskoo olevansa vilpitön ja rehellinen. Hän onnistuu jopa huijaamaan itse itseäänkin.

Täytyy sanoa, että tämän jutun kirjoittaminen on ollut tosi kamalaa. Kun kaivelin esille vanhoja muistiinpanoja noista Xn tekemistä jutuista, kuohahti tosi paljon. Tuli pintaan samat tuntemukset kuin silloin, kun sain asioita selville. Tuntemukset koskevat eroamme ja Ruohoa koskevia juttuja, ei noita muita. Niille taas ei voi paljon muuta kuin nauraa...

Kaikki tieto perustuu faktoihin eli ei ole keksimääni eikä olettamaani. Toivottavasti onnistuin saamaan asiat jotenkin loogiseen järjestykseen. Kertokaa, jos haluatte linkityksiä alla olevista tapahtumista tarkemmin kertoviin blogikirjoituksiini.

Eroon liittyviä selityksiä:

Selitys: X kertoi lukeneensa koneeltani 20.2.07 keskustelun, joka oli eropäätöksen syy. Erosta ilmoitettiin minulle siis 21.2.07. X kertoi myös muutaman päivän sisällä eroilmoituksesta, että hänellä ei ole ketään muuta naista eikä vähään aikaan tulekaan. Kun sanoin, että pelaahan tuota peliäkin naiset, niin X sanoi, että ei niissä ole ketään potentiaalista.

Totuus: Ennen minulle ilmoittamista eli 15.2. X kertoi ystävilleen, että hänellä ja Ruoholla on in real life -suhde. Kaverit ihmettelivät, että mihin X on minut pistänyt. X kertoi heille, että eroprosessimme on juuri alkanut.

* * * * *

Selitys: X kertoi minulle erokeskusteluissamme, että nettisuhteista ei tule koskaan mitään eikä hän koskaan aio sellaiseen enää ruveta. Netin kautta kaikki tuntuu täydelliseltä, mutta oikeassa elämässään se ei olekaan niin.

Totuus: Ruoho... (mies kertoi ystävälleen, että he sopivat Ruohon kanssa yhteen täydellisesti).

* * * * *

Selitys: X ilmoitti kaverilleen, että ei voi osallistua yhteen nettikokoukseen, koska itken. Tämä oli siis eropäivänä eli 21.2.07. Kaveri kysyi, onko erolla mitään tekemistä Ruohon kanssa. X kertoi, että ei missään nimessä.

Totuus: X kertoi samalle kaverilleen neljä päivää myöhemmin, että on hulluna rakastunut Ruohoon ja se on yksi syy siihen, miksi hän halusi eron minusta.

* * * * *

Selitys: X kertoi ennen matkalle lähtöään (maaliskuun alussa), että Ruoho ei ole tulossa sinne ja että ko. tyyppi ei merkitse hänelle mitään (olin nähnyt kasan Ruohon kuvia mieheni koneella ja otin sen puheeksi). Jälkeenpäin X kertoi, että Ruohon tulo matkalle varmistui vasta pari päivää ennen lähtöpäivämäärää.

Totuus: X puhui ystävälleen kaksi jo viikkoa ennen matkaa, että Ruoho on tulossa sinne.

* * * * *

Selitys: X kertoi, että yksi hänen miespuolisista pelikavereistaan lähtee hänen seurakseen matkalle.

Totuus: Tarviiko tätä edes sanoa... kaverilla ei ollut koskaan aikomustakaan lähteä ko. matkalle.

* * * * *

Selitys:  X oli ollut em. kaverinsa kanssa matkalla syömässä jossain tietyssä ravintolassa.

Totuus: Kaveri ei edes ollut koko matkalla. X oli ravintolassa Ruohon kanssa.

* * * * *

Selitys: X jäi kiinni siitä, että hän oli tavannut Ruohon matkallaan. Sanoin hänelle silloin, että nyt vasta tajuan miten paljon olet Ruohon kanssa jutellut viime aikoina, kun yhdistän sen tuohon pehmoäänensävyyn. X kertoi, että ei hän ole Ruohon kanssa nyt niin paljon jutellut.

Totuus: Jo 15.2. X kertoi samaisille ystävilleen jutelleensa Ruohon kanssa viimeisen kuukauden joka ikisenä päivänä.

* * * * *

Selitys: Kun kuulin Ruohosta, X kielsi että siitä tulee koskaan mitään heidän ikäeronsa ja välimatkan takia.

Totuus: X oli kertonut jo pari viikkoa aikaisemmin kaverilleen, että Ruoho muuttaa hänen luokseen, kun hänen opiskelunsa omassa kotimaassaan loppuu. (Niin kuin kävikin.)

* * * * *

Selitys: X on sanonut minulle, että hänen on hyvin vaikea rakastua kehenkään. Olen ensimmäinen, ketä hän on koskaan rakastanut.

Totuus: X oli ihan hulluna rakastunut Ruohoon, vaikka ei ollut tavannut tätä kertaakaan.

* * * * *

Selitys: X kertoi ystävälleen rakastumisestaan Ruohoon. Ystävä ihmetteli, että kuinka näin voi tapahtua, koska X ei ole vielä nähnytkään Ruohoa. X sanoi, että he ovat nähneet helmikuun alussa.

Totuus: Kyseistä helmikuun tapaamista ei ole koskaan ollut.

* * * * *

Muita selityksiä:

Selitys: X kertoi ystävälleen, miten hänellä on energinen olo, koska on ruvennut urheilemaan. Hän kertoi mm. että hän on aloittanut tosissaan punttitreenin, joka tarkoittaa kovaa treeniä aamuin illoin joka päivä ja lisäksi hän vielä hoitaa kuntoaan sillä, että käy joka toinen päivä pelaamassa sulkapalloa.

Totuus: Sulkapalloa X on pelannut viimeksi vuonna 2005. Hän kyllä suunnitteli pitkään pelaamista parin kaverinsa kanssa ja sai toisen kanssa alustavasti sovittuakin peliajan, mutta siitä ei koskaan tullut mitään. Kova punttitreeni aamuin illoin taas oikeasti tarkoitti sitä, että yhdellä ainoalla viikolla X onnistui treenaamaan viitenä iltana viikossa, n. puoli tuntia kerrallaan. Hän teki liikkeet ihan liian isoilla painoilla ja väärillä liikeradoilla. Kun huomautin asiasta esim. hauisliikkeen kohdalla, että hän ei tee ollenkaan hauiksella mitään, vaan nostaa puntin kaikkien muitten lihasten avulla ylös, hän selitti, että niin hän haluaakin tehdä, että se vaikuttaa moniin lihaksiin samaan aikaan. Mutta tuo 5 iltaa viikossa sattui vaan yhdelle viikolle. Muuten sitä oli maksimissaan 3 iltana, muina iltoina sitten kului kaljaa, kebabia, pizzaa, lihapiirakoita, viiniä... Loppuaikoina kun asuimme yhdessä, käytännössä viimeinen kuukausi, X ei treenannut kertaakaan.

* * * * *

Selitys: X ilmoitti yhdelle puolitutulleen, joka etsi töitä, että hänen firmassaan olisi paikka auki ja lupasi pitää tätä paikkaa varattuna tälle toiselle.

Totuus: Firmassa ei todellakaan ollut työpaikkaa eikä millään riittävästi töitä kahdelle ihmiselle. Koskaan en saanut selville, minkä selityksen tämä toinen sai, jos ilmoitti Xlle että ottaisi tämän tarjotun ja varatun työpaikan vastaan.

* * * * *

Selitys: Mulla on töissä tosi kiire.

Totuus: Mies joutui tekemään töitä kahtena päivänä viikossa yhden sijasta.

* * * * *

Selitys: On ollut kiireitä, kun pitänyt asustella työn puolesta hotelleissa.

Totuus: X kävi yhtenä perjantaina junalla Tampereella yhdellä asiakkaalla ja tuli samana päivänä pois.