Eilen iltapäivällä puhelimeni soi. Xn sisko soitti ja kertoi Xn kadonneen yhtäkkiä taivaan tuuliin. Halusi tietää, tiedänkö onko X puuhaillut mitään rikollista. Perhe epäili, että X on joutunut vaikeuksiin mahdollisten mokailujensa takia. Huvitti hieman sävy, jolla sisko puhui. Hänen mielestään nyt on viimeinen aika minunkin kertoa totuus Xstä, kun poliisitkin on jo mukana tässä. No enhän minä mitään tiennyt.

Sisko selitti minulle seuraavaa: Ruoho oli ollut Xn äidin kanssa asioilla. He olivat sopineet Xn kanssa, että Ruoho soittaa hänet hakemaan, sitten kun tämä on valmis lähtemään kotiin. Ruoho oli soittanut, monta kertaa, mutta X ei vastannut. Lopulta Ruoho oli saanut kyydin Xn vanhemmilta. Kun he olivat menneet asuntoon sisälle, Xää ei ollut missään. Hänen lompakkonsa, puhelimensa, vaatteensa ja avaimensa olivat olleet asunnossa. Lisäksi vesikattila oli ollut kiehumassa liedellä. Kun minulle soitettiin, he olivat olleet asunnossa jo puolitoista tuntia ja X oli ollut kateissa jo kolme ja puoli tuntia. Vanhemmat olivat soittaneet kaikki sairaalat läpi ja poliisille. Sisko pyysi, että soittaisin Xn äidille.

Soitin. Sisko oli hieman liioitellut (mikä nyt ei ole mikään yllätys). X oli ottanut avaimensa mukaan. Kattila-asiaa en muistanut tarkistaa, mutta varsin oudolta kuulostaa, että se on kiehunut siellä itsekseen pari tuntia palamatta pohjaan ja sytyttämättä tulipaloa. Vanhemmatkin epäilivät, että X on jäänyt velkaa jollekin, joka on sitten tullut Xn hakemaan. Puhelumme aikana X kuitenkin palasi kotiin. Lopetimme. En ole sen jälkeen kuullut mitään eli en tiedä mikä on oikea syy Xn katoamiseen. Kuulen sen varmasti kun seuraavaksi näen hänen perhettään.