On mukava huomata, että Xn perheen tapaaminen satuttaa kerta kerralta vähemmän. Ja se, että kuulee Xn ja Ruohon kuulumisia. En minä niitä koskaan kysy tai itse ota puheeksi, mutta keskustelen heistä, jos joku aiheen esille ottaa. Nykyään sen tekee yleensä Xn äiti. Nytkin kun kävin, huomasin ihan selvästi, että hän olisi kovasti halunnut jutella kanssani enemmänkin. (Kyllä minäkin hänen.) Emme vaan saaneet tilaisuutta. Xn äitiä mietityttää kovasti Xn sairaan siskon ja myös hänen avioliittonsa kunto, joista kumpikaan ei ole tällä hetkellä kummoinen.

Ensimmäistä kertaa kuulin Xstä ja Ruohosta jotain sellaista, joka sai oman mieleni jotenkin lohdullisemmaksi. Xn äidin mukaan heidän elämänsä ei ole oikein ruusuilla tanssimista ja hän on jo tuuminut, että Ruoho kyllästyy ja lähtee takaisin sinne mistä tulikin - äitinsä helmoihin. Tämä on siis Xn äidin käyttämä ilmaus. No toki jos järjellä ajattelee, niin kyllähän heidän tilanteensa varmasti vaatii paljon kummaltakin. He maksavat ensinnäkin asumisestaan ihan järjettömästi ottaen huomioon, että vaan toisella on tuloja.  Ja se, että on taloudellisesti tiukkaa, koettelee suhdetta varmasti monella tavalla.

En tiedä miten kieroutuneelta tämä kuulostaa, mutta olisi todella mielenkiintoista tietää Xn pohjimmaiset ajatukset tästä kaikesta. Tajusiko hän mihin ryhtyi, kun osti asunnon itselleen ja maksaa siitä ihan järjettömän paljon? Ymmärsikö hän, että hän aikoo jatkaa elämäänsä ulkomaalaisen, tulottoman ja erittäin nuoren ihmisen kanssa, jota hän käytännössä joutuu elättämään? Voittaako rakkauden tunne sen, että joutuu raatamaan hiki hatussa ja silti on tiukkaa? Mitä silloin ajattelee siitä toisesta ihmisestä? Alkaako hän ennen pitkää tuntua taakalta? Oikeasti, ihan pohjimmiltani ja jos olen täysin rehellinen, nauttisin mielettömästi, jos hän putoaisi korkealta ja kovaa.