Nykyään tulee päivittäin eteen ajatus, että en enää jaksa hetkeäkään. Tuntuu, että on niin paljon ajateltavaa ja tehtävää. Aivot käy koko ajan ylikierroksilla. Tai siltä ainakin tuntuu. Kunpa voisi ottaa vähän aikaa lomaa kaikesta. Ripustaa aivot naulakkoon ja tyhjentää pää. Maata eunukkina sängyllä ja levätä. Ottaisin herätessäni aivot vaan mukaan matkaan, ehkä vähän ensin ravisteltuani niitä samalla toivoen, että muutama turha ajatus tai muisto sieltä katoaisi.

Mutta eihän aivojaan irti saa. Pakko elää elämäänsä niiden kanssa. Olisi kai sitä vaihtoehtona vetää pää niin sekaisin jollain keinolla, että unohtaisi sen vuoksi ajatella kaikkea, mitä muka pitää ajatella. Ja niinhän monet tekevätkin. Päihdeongelmia syntyy usein kriisien seurauksena - niin miehille kuin naisillekin.

Usein tällainen aivojen ylikuormittumisesta johtuva tuntemus tulee siinä vaiheessa, kun olen menossa kotiin tai juuri sinne tullut. Olen ollut tosi vähän kotona viime aikoina ja siellä ei tekeminen lopu ei millään. Suurena muutoksena kolmen kuukauden takaisiin tunnelmiin odotan kesälomaa kuin kuuta nousevaa: silloin on vihdoin aikaa laittaa rauhassa kotia. Voi tehdä yhtä pientä projektia vaikka koko päivän. Kodin tekemisten lisäksi tuntuu välillä, etten ole rauhassa ehtinyt edes ajatella pitkään aikaan ja siitäkin tulee paniikki. Mutta toisaalta sitten taas tuntuu, että aivot eivät ole saaneet levätä ollenkaan. Tuntuu, että yölläkin aivot työskentelee niin kauheasti, että aamulla on kaikkea muuta kuin rentoutunut olo. Ehkä se kuuluu tähän vaiheeseen.

Ruohoa ja Xää ajattelen vieläkin luvattoman paljon. Varsinkin salilla ollessa he tulevat aina mieleen. Yleensä ajattelen ehkä vähän vahingoniloisena sitä, että siellä he vaan syövät lihottavia ruokia ja löhöävät sohvalla, kun minä urheilen. Yritän saada itseäni myös motivoitua antamaan kaikkeni tunneilla. Xn tavoitteena oli sixpack, mutta siinä hän ei onnistu, kun juo ja syö entiseen malliin ja liikkuu vähän. Ja Ruoho alkaa lihoa Xn seurassa, kun ensinnäkin hän masentuu Xn alistamisesta ja toiseksi Xn kanssa tulee niin paljon kiusauksia kaikkeen lihottavaan ja rasvaiseen.

Mutta enhän minä totuutta tiedä. Voihan se olla niin, että X ja Ruoho ovat kauheita himoliikkujia ja fitness-tyyppejä ja minä jään kakkoseksi 3-5 kertaa viikossa salilla -ohjelmallani. Mutta mielikuvaleikkejä on hauska harjoittaa. Ja vielä sellaisia, että tekee itse jotkut asiat enemmän oikein kuin X. Ne auttavat jaksamaan. Ja silloin totuudella ei ole niin väliä.