Tulin tänään töistä kotiin ja rappukäytävän ilmoitustaululle oli ilmestynyt isännöitsijän tiedote. Siinä sanottiin, että taloyhtiössä alkaa 29.10. kylpyhuoneiden remppaus eli osa taloyhtiön kylppäreistä revitään auki, kuivatellaan yms. ja pistetään takaisin kuntoon. Listassa oli myös minun huoneistoni numero.

Ensinnäkin: miksi myyjä ei maininnut keväällä sanaakaan tulevasta rempasta? Olisipa ollut niin kiva tietää.

Toiseksi: joudun todennäköisesti poraamaan uudestaan kaikki kymmenet reiät kylppäriin (iso huokaus!).

Kolmanneksi: onneksi minulla ei ole ollut yhtään ylimääräistä rahaa, sillä olisin takuuvarmasti sijoittanut sen kylppärin uusiin laattoihin, nykyiset ovat nimittäin ihan karmivat. Sieltä löytyy laskujeni mukaan viittä erilaista laattaa.

Neljänneksi: joudun elämään 1-2 viikkoa ilman suihkua ja wessaa. Onneksi lapussa luvattiin, että pääsen ko. aikana käyttämään taloyhtiön yleistä wc- ja/tai suihku/saunatilaa. Suihkussa en muutenkaan käy kotona kuin tosi harvoin, koska teen sen pääsääntöisesti aina salilla. Wc nyt ärsyttää vähän. Onpa tosi kiva lähteä keskellä yötä pissalle jonnekin taloyhtiön kellariin. No eipä tuo varmaan haittaa sitten enää, kun tilanne on päällä ja asiaa on voinut etukäteen sulatella. Nyt ei osaa suhtautua, kun tämä tuli niin yllättäen.

Viidenneksi: hyvä puoli tässä on se, että pääsen eroon viidestä erilaisesta laatasta ja päin persettä laitetuista saumauksista. Harmi vaan, kun en ole osannut varautua koko hommaan ja säästää etukäteen ylimääräistä rahaa, niin olisin saanut sinne sellaisen laatoituksen kuin olen suunnitellut. Hieman yllättäen suunnitelmissa ei ollut joku neutraali valkoinen laatta.. (Ai niin, apua jos sinne laitetaankin SINISET laatat! Sitten kyllä kuolen.)