En tiedä sopisiko otsikoksi paremmin märehdintää kuin mässäilyä, koska haluan vieläkin puhua Ruohosta ja hänen ratkaisuistaan. Ne yhä jaksavat mietityttää minua paljon. Jaksan yhä ihmetellä hänen rohkeuttaan lähteä toiselle puolelle maapalloa rakkautensa perässä, jonka oli tavannut ainoastaan 2-3 kertaa (yhden väitetyn tapaamisen todenmukaisuus on edelleen arvoitus) ja tietysti roikkunut tuntitolkulla netissä tämän ihmisen seurassa. Mutta netissä ja sen välityksellä saat olla juuri sellainen kuin olet. Ja muutaman päivän tapaamisten ajan sitä jaksaa myös skarpata sen verran, että huonoja puolia ei vielä ehdi tulla esille. Molemmin puolin. Ei kai Ruohokaan täydellinen ole, vaikka X niin luulee/luuli?

Ruoho ei osaa kieltä, hän ei voi ajaa täällä autoa, hänellä ei ole täällä ketään tuttavia eikä läheisiä - ei verkostoa. Hänellä ei ole oleskelulupaa tai kansalaisuutta, joka asettaa hänet tietysti huonompaan asemaan. Hän on turisti. Ruoho ei voi tehdä täällä työtä, koska hän tarvitsisi siihenkin luvan. Jos asuminen maassa pitkittyy, hän joutuu hakea oleskelulupaa, joka ensimmäisellä kerralla maksaa 200 eur. Ellei hän pääse sitten opiskelemaan, jolloin lupa on halvempi. Kalliiksi siis tulee hänen oleskelunsa täällä joko hänelle itselleen tai sitten Xlle, koska tuloja ei Ruoholla ole. Ellei hän auta Xää hänen omassa työssään. Mutta sittenkin rahojen täytyy mennä Xn kautta, koska Ruoholla ei voi olla ansiotuloja. Tälläkin tavalla hän on riippuvainen Xstä.

Mitä sitten jos X käyttäytyy täysin epäkunnioittavasti ja ilkeästi Ruohoa kohtaan? Mihin hän menee, mistä hän saa apua? Kuinka pitkä pinna hänellä on? Kauanko hän sietää Xn temppuja, ennen kuin harkitsee omaan kotimaahansa lähtöä? Jos X niin haluaa, Ruoho on täällä ilman rahaa ja paikkaa mihin mennä. Täysin hänen hallinnassaan. Täysin hänestä riippuvainen. Toki aika epätodennäköistä on, että X noin ilkeästi Ruoholle tekisi, koska oikeasti se ei ole hänen tapaistaan - vaikka hän minulle tekikin kauheita asioita erovaiheessamme. En usko että hän olisi kuitenkaan edes minulle niitä asioita tehnyt, jos olisi vilpittömästi uskonut siihen, että en pärjäisi tai en selviäisi. Mene ja tiedä. Maailma on täynnä yllätyksiä.

Ruohon ja Xn suhde on mielestäni myös kaksipiippuinen asia Ruohon kannalta. Toisaalta hän ei tiedä Xstä mitään eikä saa kuullakaan hänen mokistaan yms. asioista esimerkiksi Xn suvulta kielimuurin vuoksi. Se voi olla hyvä asia siinä mielessä, että siten Ruoho saa rakentaa täysin oman kuvansa Xstä ilman että kukaan muu vaikuttaa siihen. Toisaalta taas X saa sillä tavalla itselleen enemmän henkistä valtaa. Hän voi selittää asiat juuri niin kuin itse haluaa kenenkään niitä korjaamatta. Hän voi mokailla suomeksi niin paljon kuin haluaa ilman, että Ruoho saa niitä selville. Kun Ruoho ei tiedä Xn taustasta muuta kuin sen mitä X on itse kertonut, hän saattaakin nuorena sinisilmäisesti uskoa kaiken ja luottaa. Kun kukaan ei ole tiputtamassa häntä maanpinnalle.

Miksi jaksan jauhaa Ruohosta? Rehellisesti sanoen minulla ei ole mitään vastausta siihen. En tiedä. Ruoho ja nämä asiat pyörivät vaan mielessäni tällä hetkellä ihan päivittäin. Jospa ne lakkaisivat pyörimästä, kun sain siirrettyä ne tänne tunneilmaisupankkiini. Jospa jälleen ensi yönä tulisi valvomisen, näiden ajatusten ja sängyssä pyörimisen tilalle rauhallinen uni.