Jos et tiedä tai muista, kuka on mr. Nurmikko, lue hänestä täältä.

Hän on ollut yhteydessä minuun tapaamisen suhteen. Aluksi ajattelin, että en tapaa häntä, koska tiedän hänen taka-ajatuksensa. Ajattelin ilmoittaa hänelle, että tavataan sitten, jos he päätyvät oman vaimonsa kanssa eroamaan. Tarkoitukseni oli hyvä: en itsekään haluaisi, että oma mieheni tapailisi naisia minulta salaa, edes ystävyyspohjalta. Salaaminen ei ole koskaan hyvä asia. Mutta...

Sitten tajusin, että tuolla tavalla toimimalla minä annan hänen vain ymmärtää, että olisin kenties kiinnostunut hänestä. Joten pahimmassa tapauksessa hän ottaa ja eroaa vaimostaan, jonka jälkeen hän taas odottaa minulta jotain suurta sitoutumista ja minä en lähdekään siihen mukaan. Hän tuntee itsensä petetyksi, koska hänestä kuitenkin tuntuu, että olen mennyt lupaamaan hänelle jotakin - vaikka en olisikaan. 

Niinpä ajattelin sittenkin tavata hänet kesäkuun alussa, kun hän tulee käymään Helsingissä. Itsehän hän väittää, että haluaa tavata ystävyyspohjalta. Eihän siis ystävän tapaamisessa ole mitään väärää? Ja se ei ole minun asiani, jos hän ei kerro siitä vaimolleen. Pidän ainakin siitä huolen, että mitään sekoilua ei hänen kanssaan tule tapahtumaan. Tapaamme jossain kahvilassa, juttelemme vähän aikaa ja se siitä. Tiedän, että Nurmikko haluaisi tulla käymään asunnollani. En itse sitä halua, koska silloin voisin joutua ensinnäkin itse kiusaukseen - olenhan hyvin haavoittuvainen tällä hetkellä - ja toiseksi en halua joutua tilanteeseen, jossa hän haluaa ja minä en sekä viimeisimpänä en halua sitä, että hän pettäisi omaa vaimoaan kanssani.

Eli kun en vedä mukaan mitään "tavataan sitten kun jätät ensin vaimosi"-juttuja, niin en ole myöskään luvannut hänelle mitään eikä tule sen vuoksi väärinkäsityksiä. Esitän hänelle "tyhmää" uskomalla hänen väitteisiinsä siitä, että oikeasti tapaamme vain ystävinä. Mielestäni aika selkeä viesti hänelle on ollut myös se, kun ostin oman asunnon. En ole lähdössä minnekään täältä. Ja hän ei ole onneksi ikinä lähdössä minnekään sieltä, missä hän asuu. Mutta eihän hänellä hätää ole, kun jo kerkesi ilmoittamaan, että kyllä hänellä ottajia löytyy. Sen kun valitsee vaan sitten pinosta parhaan.