Eilen oli elämässäni hyvin poikkeuksellinen päivä. Minä jäin kotiin sen sijaan, että olisin lähtenyt salille. Tarvitsin tähän päätökseen kyllä siskoni apua, jolta varmistelin, että tällainen toiminta on sallittua. Kävi jopa niin, että oikeasti sainkin paljon aikaiseksi enkä vain haahuillut ympäri asuntoa ja ihmetellyt, että tuokin ja tuokin pitäisi tehdä. Taas on siis edistytty. Ehkä siitä murjusta joskus vielä tulee kodin näköinen.

Sänkyni on siis tällä hetkellä olohuoneen puolella. Makkari oli täytettynä vielä eiliseen asti kukilla ja kukkamullalla. Toisin sanoen minulla on ollut pitkään projektina vaihtaa mullat kukkiin ja olin siihen asti päässyt, että olin kantanut tarvikkeet makuuhuoneen lattialle, missä nyt siis on tilaa. Enpä muistanutkaan, miten rasittavaa ja ärsyttävää ja hermojaraastavaa puuhaa mullan vaihto on. Päätin, että nyt saavat kukkaset sitten kasvaa viisi vuotta tuolla kasvualustalla. En jaksa. Menee hermot. Kuolkoot kukat vaikka ennemmin kuin tuohon hommaan rupean. Yök!

En tiedä olenko edes kertonut, miksi sänkyni on olohuoneen puolella. Tavoitteenani on siis maalata makuuhuoneen takaseinä. Sängyn siirsin makkarista pois, jos se vaikka edesauttaisi tai nopeuttaisi tapettienrepimis/paklaamis/hiomis/maalausprojektiani, koska sänky oli tehokkaasti aina tiellä, kun jotain yritin tehdä. Eipä ole siirto kuitenkaan pahemmin auttanut. Minä jopa tykkään nukkua olohuoneen puolella paljon enemmän. Siellä on jotenkin viihtyisämpää. Makuuhuone on aika kolkko. Ehkä sen takia, kun siellä ei ole oikeastaan mitään värejä. Niin, vielä. Kun en ole maalannut.

Tarvitsisin miestä. Asunnon remontoinnin kannalta katsottuna siihen, että saisin jonkinlaista konsultaatiota. Miten tämä, tämä ja tämä kannattaa tehdä ja missä järjestyksessä? Esimerkiksi: jos maalaan puolipaneeliseinän kokonaan siten, että paneelit tulevat valkoiseksi ja yläpuolella oleva seinä toisenväriseksi, kumpi kannattaa maalata ensin vai onko mitään väliä? Miten ihmeessä saan tiukalla olevan ruuvin irti seinästä? Mitä jos ruuvia ei voi enää vääntää millään, kun kannasta ovat ruuvinjäljet pyöristyneet? Kaikenlaisiin ongelmiin sitä elämässään törmää. Olisi kiva, jos voisi joltain kysyä. Treffis minua vähän neuvoi, mutta ei ole siitäkään miehestä mitään kuulunut :).

Minä kyllä tykkään niin sanotuista miesten hommista. Isäni 60-vuotistalkoissakin olin ulkona sirkkelöimässä paljon ennemmin kuin sisällä tekemässä ruokaa/leipomassa. Halonhakkuu on mukavaa. Rautakaupat ovat hyvin mielenkiintoisia paikkoja, tutkin aina syvällä mielenkiinnolla hyllyjen välejä ja tuotteita siellä. Vaikka en mitään ymmärräkään, yritän laajentaa tajuntaani ja oppia, opetella.

Siskoni olikin työpaikallaan nauranut, että ulkonäköni on aika petollinen. Esimerkiksi heidän miesvaltaiselle työpaikalleen ja niin sanottuihin miesten hommiin en ikinä pääsisi, vaan minut naurettaisiin työhaastattelusta käytännössä pihalle. Minulla on pitkät, vaaleat hiukset ja rakennekynnet, mutta olisin mitä parhain remontti-Reiska. Tai niinhän minä luulen. Ehkä parempi ettei sitä miestä olekaan konsultoimassa tai liian läheltä seuraamassa, etten tipahda liian korkealta.

P.S. Laitoin eilen Xlle sähköpostia digiboxista. Hän ei ole vielä(kään) vastannut. Tiedän, että hän lukee sähköpostinsa lähes reaaliajassa, joten taatusti on sen saanut. Mielenkiinnolla tässä odottelen milloin saan vastauksen vai saanko ollenkaan.